logo chadash voor Ridderkerk

Gemeente zijn. Op de kampvuuravond (zaterdag 17 september) heeft ds Martin van Oordt gesproken over stichting Chadash. Ben je geinteresseerd, laat het dan weten via webmaster@singelkerk.nl en dan gaan we kijken of er een groep vanuit de gemeente Singelkerk samen te stellen is voor 2017 (en dat kan ook een mix zijn van fietsers en wandelaars). Bij genoeg interesse zal er ook nog een aanvullende informatieve avond georganiseerd worden.

"Ben je op zoek naar een sportieve uitdaging én naar Bijbelse toerusting? Wil je werken aan je geestelijke en lichamelijke conditie? Vanuit een prachtig gelegen groepshuis aan de voet van de col du Glandon in de Franse Alpen biedt de stichting Chadash je die mogelijkheid. In een 7-daags programma fietsen we o.a. de Alpe d’Huez op, maar we beklimmen ook hogere bergen zoals de col du Glandon en misschien wel de Galibiere. De avonden reserveren we voor bijbelstudie en gesprekken. Chadash is Hebreeuws voor “vernieuwen” en dat is wat we samen willen bereiken. Naast fietsen is er ook alle ruimte voor andere activiteiten zoals berg wandelen, zwemmen of gewoon lekker in de zon liggen."

Algemene informatie stichting Chadash

Huis Chadash voorzijdeDe stichting Chadash is opgericht in het najaar van 2015. Zij organiseert fietsweken vanuit een groepshuis in de Franse Alpen waarin jongeren een programma van geestelijke toerusting en lichamelijke inspanning volgen. Chadash is Hebreeuws voor “vernieuwing” en komt o.a. voor in Psalm 51: 12: Psalmen 51:10  (51:12) Schep mij een rein hart, o God, en vernieuw in mijn binnenste een standvastige geest.

De toerusting vindt plaats door dagelijkse Bijbelstudies en groepsgesprekken, de inspanning door gezamenlijke bergritten op de race- of sportfiets. Meer daarover op www.chadash.nl. Het is niet de bedoeling dat de deelnemers zich individueel inschrijven, de stichting richt zich op groepen vanuit een kerkelijke gemeente. Hierdoor heeft de week ook meerwaarde voor de gemeente. De deelnemers leren elkaar beter kennen en elkaar ondersteunen. Dat heeft weer terug in Nederland een hele positieve uitwerking op het gemeenteleven.

De weken zijn weliswaar met het oog op de jongeren ontwikkeld, maar de praktijk leert dat een mix van jongere en oudere deelnemers een positief effect heeft.

Het groepshuis staat in het Franse “Le Verney” dat is op een afstand van ongeveer 2 kilometer van Allemond en ongeveer 4 kilometer van Vaujany. Het ligt aan de voet van de Alpe d’huez en de Col du Glandon. Ook de beklimming van de prachtige Col du Sarbot begint bij het groepshuis. In de directe omgeving van het pand zijn verschillende mooie wandelroutes. Ook zijn er verschillende mountainbike routes uitgezet. Het huis ligt aan een stuwmeer waar activiteiten als windsurfen en kanoën worden georganiseerd.

Naast de mogelijkheid om als groep door de stichting begeleid te worden is het ook mogelijk om het pand te huren zonder begeleiding vanuit de stichting. Vanaf half juni t/m half september wordt de prioriteit gegeven aan begeleide weken.

Huis chadash achterzijdeeetkamer chadash