GeraldTroostDonderdag 7 december komt Gerald Troost naar Ridderkerk voor een avondvullend concert. Evenals het prachtige benefietconcert met Reni & Elisa Krijgsman in het voorjaar, belooft het opnieuw een unieke, intieme en bijzondere avond te worden. De opbrengst van de avond komt ten goede aan de Umutima Foundation, een stichting die de Ridderkerkse Gerda den Ouden ondersteunt in haar werk onder weeskinderen in de stad Mkushi, Zambia.

Gerald Troost is een man met een missie. Hijzelf zegt daar het volgende over. “Ik wil mijn achternaam eer aan doen. Mensen aanmoedigen, naast mensen staan, gelovigen troosten te midden van verwarring, vertwijfeling en verdriet. Ik doe niets liever dan mensen wijzen op de schoonheid van het evangelie en ik besef dat mijn muziek en mijn activiteiten krachtiger worden als ik Jezus centraal stel in alles”.

De muziek van Gerald wordt omschreven als pure gospelmuziek van Nederlandse bodem. In het voorjaar van 2017 heeft Gerald de cd ‘WITTE VLAG’ uitgebracht. De cd neemt je mee in een eerlijk en persoonlijk proces van loslaten en vertrouwen. Hoe leer je in een onzekere wereld je eigen agenda los te laten en God te vertrouwen? Boeiende en actuele thematiek die op prachtige en indringende wijze wordt vertolkt.

Voor het benefietconcert is gekozen voor een intieme setting, waarbij Gerald naast veel van zijn bekende nummers een aantal nummers in Afrikaanse stijl zal spelen, geïnspireerd door ervaringen tijdens reizen die hij voor de organisatie Compassion heeft gemaakt.

Meer informatie over Gerald Troost is te vinden op www.geraldtroost.nl 

De benefietavond wordt extra bijzonder omdat Gerda den Ouden van de Umutima Foundation er die avond zelf bij is. Zij is op dat moment met verlof in Nederland. Wie benieuwd is naar de verhale n van Gerda en haar wil ontmoeten is voorafgaand aan het concert, tussen 18.30 en 19.45 uur, welkom voor een ‘meet & greet’.

Het benefietconcert vindt plaats in het gebouw van Volle Evangelie Gemeente De Kern, Stadhouderslaan 29 in Ridderkerk. Aanvang: 20.00 uur. De zaal gaat om 19.30 uur open. Kaarten kosten €7,50 en zijn te bestellen via info@umutima.nl of te koop aan de zaal.

Informatie over de Umutima Foundation vindt u op www.umutima.nl