Ridderkerkse kerken houden bijeenkomst van verootmoediging en gebed.

In navolging van kerken in de Friese Wouden (10 februari) en Dordrecht (woensdagavond) beleggen ook kerken in Ridderkerk een „bijeenkomst van verootmoediging en gebed”, op woensdag 3 maart. Deze wordt online uitgezonden vanuit twee kerkgebouwen: de Singelkerk in Ridderkerk-Centrum en de Eben-Haëzerkerk in Ridderkerk-Slikkerveer.

„De een ervaart de nood van de Covid 19-pandemie meer dan de ander”, zegt Gerard Rijsdijk, lid van de kerkenraad van de hervormde Singelkerkgemeente, die het initiatief voor de bijeenkomsten nam. „Toch heeft de crisis ons allemaal wat te zeggen. We ervaren een bepaalde machteloosheid. Het is alsof we worden stilgezet. De vraag is wat God ons in deze tijd te zeggen heeft.”

Tijdens de bijeenkomsten staat verootmoediging centraal. „We roepen samen tot God in onze machteloosheid en schuld en bidden om ontferming en genade. We willen bidden voor ons dorp, voor onze samenleving, voor de kerk.”

Op het programma staan gebed, een aantal korte overdenkingen naar aanleiding van een Bijbelgedeelte en zang. In de Singelkerk geeft een vijftal predikanten dit vorm: E. de Mots (hervormd, Ichthuskerk), J. R. Geersing (vrijgemaakt gereformeerd, Maranathakerk), A. H. Groen (hervormd, Rijsoord), G. R. P. van de Wetering (protestantse gemeente, Christus is Koning Kerk) en M. C. van Pelt (hervormd, Goede Herderkerk). Ds. G. D. Kamphuis, predikant in de Singelkerk, treedt op als gastheer.

In de Eben-Haëzerkerk in Slikkerveer spreken ds. G. W. S. Mulder (gereformeerde gemeente, Bethelkerk), ds. J. P. J. Voets (hervormd, Wilhelminakerk), ds. K. J. Kaptein (hersteld hervormd, Sionskerk) en ouderling J. Voorwinden (gereformeerde gemeente, Eben-Haëzerkerk).

De samenkomst in de Singelkerk is te volgen via het YouTube-kanaal van deze gemeente (www.youtube.nl/user/singelkerkridderkerk), terwijl de Eben-Haëzerkerk online is via www.ggslikkerveer.nl/live. De avond begint om 19.30 uur en zal ongeveer een uur duren. (bron RD)

Hartelijk welkom online!

 

Bijeenkomst 3 maart

Stel je voor, dat je geen vaste woon- of verblijfplaats hebt in de huidige corona-tijd... Voor veel bezoekers van Ontmoeting is dat de dagelijkse realiteit!
Om deze mensen extra te ondersteunen, zijn we een actie gestart.


Doe / steun jij ook mee?

Van harte aanbevolen!

bestelactiestichtingontmoeting

 

KlokSingelkerkTijdens de jaarwisseling zullen meerdere kerken in Ridderkerk en ook veel kerken in Nederland de klokken luiden, als teken van hoop en troost.

Het Coronavirus heeft een grote impact op het maatschappelijk leven. We leven mee met allen die besmet zijn met het virus en met hen die iemand verloren hebben als gevolg van het virus.

In het dagelijks leven zijn we gewend veel verschillende plekken op te zoeken, zoals ons werk, de school, de sportclub, de winkels en uitgaansgelegenheden. Veel van deze plaatsen zijn gesloten. Ook veel kerken hebben besloten om hun deuren te sluiten. Kerken – de plaatsen waar eendracht en hoop een thuis hebben – kunnen niet meer gebruikt worden om deze hoop op de gebruikelijke manier te verkondigen.

Als teken van hoop en troost; als signaal van respect voor alle mensen die werken in de hulpverlening; en om mensen met elkaar te verbinden, luiden we de klokken van de Singelkerk tussen 0.00 uur en 0.15 uur.

BuddyHeb jij een hart voor vluchtelingen? Wordt dan buddy/maatje!

Vluchtelingen hebben alles moeten achterlaten en komen nu in een wildvreemde omgeving terecht. Deze mensen willen wij graag helpen en dat kunnen wij niet alleen, daar hebben wij ook u en jou voor nodig!

Als buddy/maatje begeleidt je deze mensen en help je ze met allerlei zaken, zoals de weg vinden in het dorp, helpen met de post, kennismaken met de buurt, maar ook samen een bakje koffiedrinken en een spelletje doen.

Wil je meer weten en/of je aanmelden als buddy/maatje? Neem dan contact op met:

Kees Hout, contactpersoon Stichting Integratie Ridderkerk
Email: c.f.hout@kpnmail.nl
 / telefoon 0653360357

Raymond Schrik, contactpersoon maatjes Singelkerk
Email: maatje@singelkerk.nl / telefoon 0627036098

Hoi jongens en meisjes,
 
Elk jaar krijgen de statushouders die de afgelopen twee jaar in Ridderkerk zijn komen wonen een kerstpakket. Deze kerstpakketten krijgen ze van de kerken in Ridderkerk. Als Singelkerk gaven we de afgelopen jaren geld en sommige jaren hebben we ook producten ingezameld. Dit jaar willen we weer producten inzamelen. Er zijn meer kerstpakketten nodig omdat we dit jaar graag ook de AZC-bewoners die de Internationale Samenkomsten bezoeken een kerstpakket willen geven. Zoals het er nu uitziet zal dit namelijk het laatste jaar zijn dat ze in de samenkomsten kunnen komen: komende zomer zal het AZC Beverwaard gesloten worden.
 
Helpen jullie mee? We zijn op zoek naar: bloem, rijst, couscous, pannenkoekmix, fruit in blik, groente in blik, vis in blik, olie, cacao, rozijnen, noten/pinda's, ontbijtkoek, biscuit/koekjes, sap, snoep, chocolade, suiker, thee, honing, jam, overig zoet broodbeleg, badschuim.
 
De komende weken staan een aantal dozen klaar in Obadja (bij de ingang) en in de kerk (bij de toren ingang). Je kunt je producten inleveren tot en met woensdagavond 16 december.
 
Op zaterdag 19 december worden de kerstpakketten bezorgd bij de statushouders in Ridderkerk en op zondag 20 december ontvangen de AZC-bewoners een kerstpakket na de Internationale Samenkomst. Alvast bedankt voor jullie bijdrage! 
 
Evangelisatiecommissie & Diaconie

 

kerstpakketten

De Kerstconferentie is een conferentie voor jongeren tussen de 16 en 26 jaar die op zoek zijn naar verdieping in hun persoonlijke geloof en samen met andere jongeren een geweldige tijd willen beleven! 

Voor wie?
- Jongeren van 16 – 26 jaar

Wanneer?
- 28, 29 en 30 december 2020

Wat kost het?
€ 17,50 voor de drie avonden

De Kerstconferentie 2020 is een special edition. Dit jaar is alles anders dan anders. Laat je verrassen! We komen met nieuwe programmaonderdelen en zijn niet fysiek, maar online te vinden. Eén ding blijft hetzelfde, namelijk dat je op de conferentie God, anderen én jezelf ontmoet. 

Meer informatie: http://www.hgjb.nl/kerstconferentie/ 

kerstconferentie

Zondag 8 november was de herdenking van de Kristallnacht in Duitsland. Bij die gelegenheid heeft de scriba van de PKN, dr. R. de Reuver, een verklaring namens onze kerk voorgelezen. Deze week hebben predikanten uit enkele andere kerken (en daarbij ook een vertegenwoordiging van de Gereformeerde Bond) eveneens een verklaring uitgebracht, waarin schuld wordt beleden aan het Joodse volk en tot verootmoediging en waakzaamheid wordt opgeroepen.

In de kerkdienst van zondagmorgen 15 november zal ds. Kamphuis hier aandacht aan geven.

Met deze link kan de verklaring van de PKN en met deze link de andere verklaring worden nagelezen.

Het is al een half jaar geleden, dat er een koffieochtend in Obadja is geweest. 
Maar na overleg hebben we besloten om het opstarten van de koffieochtenden nog even uit te stellen, om te kijken hoe alles zich verder ontwikkeld. 

Op dit moment bereiden onze diakenen een noodhulpcollecte voor het zwaar getroffen Beiroet(Libanon) voor. Deze collecte zal op zondag 30 augustus worden gehouden. De opbrengst zal worden afgedragen aan het christelijk noodhulpcluster.

Beiroet

Voor de opening van het winterwerk zal ook dit jaar het startweekend plaatsvinden.

Het betreft het weekend van 18 t/m 20 september. Reserveer deze data in uw agenda!

Dit jaar is het thema ‘Goed om te horen!’. Tijdens het weekend zijn er activiteiten voor jong en oud. In verband met de maatregelen rondom het coronavirus zal het weekend in een aangepaste vorm plaatsvinden. Het programma wordt later bekend gemaakt.

Logo Goed om te horen

Bij voldoende bezetting vanuit onze kerk zal deze kar daar in juni en juli op zaterdag staan (2x een blok van 1,5 uur tussen 11.00 en 14.00 uur).
Natuurlijk met inachtneming van de geldende maatregelen.

Vorige week waren er gesprekjes mogelijk met het winkelend publiek. Het blijkt dat ook deze activiteit ertoe doet en daarom gaan we graag door!

Als commissie zijn we erg dankbaar dat we de goede boodschap ook op deze manier kunnen delen met de inwoners van Ridderkerk.
 
Wij kunnen dit uiteraard niet alleen. Om mee te doen, kunt u zich opgeven bij Jan-Willem van der Pol: janwillempol@hotmail.com
of 06-30978361. Probeer ’t eens!

 

fietskar

En de winnaars van de Singelquiz zijn... Jan en Nel Vos

Van harte gefeliciteerd met de overwinning en heel knap, slechts 3 vragen fout van de 60!

Zij kregen 2e Pinksterdag de cadeaubon van Christelijke boekhandel de Kandelaar overhandigd door de voorzitter van de Kandelaar Gerard Rijsdijk en de organisator van de Singelquiz Raymond Schrik

De vragen en antwoorden van de quiz zijn hier terug te vinden.

En voor de liefhebbers die de quiz nog een keer willen spelen...de powerpoint van de quiz is hier te downloaden.

Heel hartelijk dank voor jullie deelname en vele leuke berichtjes! Misschien moeten wij dit in het najaar nog maar een keertje doen...

winnaarssingelquiz

“Onze gebeden kunnen komen waar wij niet kunnen komen. Want als we bidden, zijn er geen grenzen. Dan zijn er geen gevangenismuren en geen gesloten deuren.”  Anne van der Bijl

Vervolgde christenen vragen altijd om gebed. Om daaraan gehoor te geven organiseert Open Doors jaarlijks de Nacht van Gebed. Met opzet ’s nachts, als teken van verbondenheid, omdat veel vervolgde christenen alleen in het donker of in het geheim kunnen samenkomen.

Dit jaar vindt de Nacht van Gebed plaats in de nacht van vrijdag 12 juni op zaterdag 13 juni.

De opzet is, mede door de beperkingen als gevolg van de coronacrisis, anders dan voorgaande jaren. Fysieke deelname aan gebed in (grote) groepen is vooralsnog niet reëel. Dit jaar kun je daarom thuis aan de Nacht van Gebed meedoen door het volgen van de livestream of via het YouTube kanaal van Open Doors.

Hoe doe je mee? Heel simpel: ga vrijdagavond 12 juni naar  https://www.opendoors.nl/nacht
 of ons YouTube-kanaal. Ontvang je graag een herinnering? Vraag dan het gebedsboekje aan via de website www.opendoors.nl


Het programma
De Nacht van Gebed vindt plaats van 21.00 tot 01.00 uur. Gedurende dit vier uur durende programma zal naast gebed ook ruimte voor overdenkingen en muziek zijn. Het programma bestaat uit 4 blokken van een uur; elk blok is verschillend van inhoud.

Je kunt tussen 21:00 uur en 01.00 uur op ieder moment aanhaken. We verwachten niet van je dat je de volledige 4 uren online aanwezig bent en meebidt, alhoewel we dat natuurlijk wel erg op prijs stellen.

Tijdens dit live programma is er een mogelijkheid om je reactie te plaatsen en blijf je op de hoogte van wat er elders in het land gebeurt.

We kijken ernaar uit om deze avond samen met jou voor onze vervolgde broeders en zusters in de rest van de wereld te bidden! Op een andere manier, maar met Gods zegen krachtiger dan ooit!

nachtvangebed2020