WaarheidsvriendWie op zoek is naar een inhoudsvol cadeau, kan bij De Waarheidsvriend terecht. Bestel een feestelijke bon om een jaarabonnement te schenken, inclusief een mooie envelop.

De ontvanger van het abonnement kan kiezen uit een bijbelstudieboekje.

De bon is gratis te bestellen bij de voorlichter Hans Peters per email voorlichter@gereformeerdebond.nl of telefonisch 010-2269117.

Pas bij besteding van de bon betaalt de gever de prijs € 47 van een jaarabonnement.

Kerst in RidderkerkKijk verder dan eten, drinken en cadeaus en kom met Kerst naar de kerk!

Klik op de flyer voor meer info.

DSC06079De Singelkerk, in het oude hart van Ridderkerk, houdt zaterdag 3 november van 11 tot 16 uur Open Kerk.

Iedereen kan binnenlopen voor een moment van stilte, voor een goed gesprek of om het historische gebouw van binnen te bekijken.

Tussen 11 en 12 uur speelt een tienermuziekgroepje christelijke muziek en tussen 14 tot 15 uur is er een (inloop)zanguur met bekende liederen, om mee te zingen of naar te luisteren. Het orgel wordt de hele dag door bespeeld.

 

PROGRAMMA

11.00 – 12.00 uur

muziekgroepje

o.l.v. Nienke Knape

 

gitaar

Sarah Mekking

 

hoorn

Hannah Hout

 

dwarsfluit

Elisa Hout

 

hobo

Loïs Hout

     

12.00 – 13.00 uur

orgelspel

Annelies Tanis, organist wijk 6

     

13.00 – 14.00 uur

orgelspel

Gert van Antwerpen, organist wijk 6

     

14.00 – 15.00 uur

intro

Catharina van der Waal en Sophie van Erp

     
 

zanguurtje

o.l.v. Erik Droogendijk, organist wijk 5 en 6

     
 

gedicht

‘Hij hervormt’ door Tjalke Alkema

     

15.00 – 16.00 uur

orgelspel

Henk Droogendijk, organist CGK Dordrecht

catechisatie

Opgeven voor catechisatie - graag voor 11 september!

De zomervakantie ligt inmiddels alweer even achter ons en binnenkort beginnen de catechisaties weer. In de week van 17 september hopen we de eerste avonden met elkaar te hebben. De meeste jongeren hebben als het goed is inmiddels een email ontvangen met een uitnodiging om zich via de website (www.singelkerk.nl/vorming-en-toerusting/catechese) op te geven voor het nieuwe seizoen. Graag voor 11 september. Maar ook als de uitnodiging niet bij je terecht is gekomen ben je van harte uitgenodigd om je op te geven (ook via de website) Op de website vind je ook meer informatie over bijvoorbeeld de belijdeniscatechisatie en aangepaste catechese. We kijken er naar uit om elkaar te ontmoeten en met elkaar te leren van God, Zijn woord en van elkaar!

jan van den heuvelOp Open Monumentendag, zaterdag 8 september, zet de Singelkerk het orgel in de schijnwerpers. Het zogeheten Van den Heuvelorgel heeft wereldwijd naam onder orgelkenners.

Feit is dat klank en formaat van het orgel in de Singelkerk niet doorsnee zijn. ‘Een concert in de Singelkerk, dat is iets ongelofelijks’, schreef organist Daniel Roth van de Parijse Sacré Coeur-basiliek ruim veertig jaar geleden. Op Open Monumentendag komt orgelbouwer Jan L. van den Heuvel de kwaliteiten van het drieklaviersinstrument toelichten.  

Voor Van den Heuvel (68) zelf is het instrument ook speciaal: het is het eerste orgel dat hij bouwde. Daar komt bij dat hij nagenoeg alles eigenhandig heeft gemaakt – het instrument én de orgelkas met balustrade. De Singelkerk had in 1970 kennelijk vertrouwen in Van den Heuvel, die dan nog een twintiger is.

Inmiddels is een Van den Heuvelorgel een merknaam en heeft de Dordtse bouwer het grootste orgel van Parijs op zijn naam staan: het vijfklaviersinstrument van de St. Eustache (1989).

Op Open Monumentendag staan de deuren van de Singelkerk vanaf 10.00 uur open. Het orgel zal de hele dag door klinken, met van 13.45 tot 14.45 een toelichting door Jan L. van den Heuvel.

Het muzikale programma:

10.00-11.30u: Gerard Rijsdijk

11.30-12.30u: Peter Blaak

12.30-13.00u: inloopconcert

13.00-13.45u: concert Jan Peter Teeuw & Coert Aschman

14.45-16.00u: Erik Droogendijk

 

Iedereen is welkom om het orgel en de kerk zelf te bezichtigen. Het gebouw dateert uit de tweede helft van de vijftiende eeuw. Brand vernielde het in 1920, vermoedelijk nadat een kerkganger een kussen op een stoof had laten liggen. In 1921 is het weer hersteld.

Ook de Oudheidkamer, tegenover de kerk, is op Open Monumentendag geopend. Tegen inlevering van een consumptiebon (verkrijgbaar in de Singelkerk) is er gratis koffie/thee verkrijgbaar.

 

Orgel

logo met hart en zielStaat het weekend van 14 t/m 16 september al gereserveerd in uw agenda? Op zondag 2 september worden de programmaboekjes uitgedeeld. Maar hier alvast in het kort een overzicht van de activiteiten.

 

  • Vrijdag 14 september: Nachtspel voor tieners.

 

  • Zaterdag 15 september:  Spelen en koffiedrinken in de speeltuin aan het Tegelpad, outdoormiddag voor kids en de kampvuuravond.

 

  • Zondag 16 september: Themadienst ‘Met hart en ziel’, koffiedrinken, preekbespreking en we sluiten ’s avonds af met samen zingen.

 

We zouden het erg leuk vinden om jullie op één of meerdere activiteiten te ontmoeten!

GemeenteavondU wordt herinnerd aan en uitgenodigd voor de gemeenteavond van donderdag 21 juni.


Het eerste deel van de avond is de verkiezing van een diaken. Voor wie er die avond niet kan zijn en zijn stem toch wil uitbrengen, is het mogelijk een ander gemeentelid te machtigen. Daarvoor kan een machtigingsformulier worden gebruikt, dat kunt u hier downloaden is en in de lectuurbakjes bij de uitgang van de kerk ligt. Iemand kan maar door één ander gemeentelid worden gemachtigd.
 
Het tweede deel van de avond zal worden toegelicht wat er inmiddels is besloten inzake de bespreekpunten uit het beleidsplan. En ook welke punten komende tijd aan de orde komen en op welke manier.

Tenslotte geven de kerkrentmeesters informatie over hun werk.
 
De avond begint om kwart voor acht in “Obadja”.

zanguurZondagavond 10 juni wordt er weer een zanguur georganiseerd voor jong en oud.

Het thema van deze avond is: 'Met open armen'.

Vanaf kwart voor acht gaan de deuren van Obadja open, om acht uur beginnen we.

Na afloop is er koffie, thee en fris.

We hopen u en jou te ontmoeten!

koffieWoensdagochtend 6 juni is de eerste koffieochtend in Obadja. Wij hopen op de koffieochtenden mensen uit de omgeving van de Singelkerk te verwelkomen, met gezelligheid, warmte en een lekker bakje koffie.


Elke eerste woensdag van de maand zal Obadja hiervoor van 10 uur tot 11.30 uur open zijn!

Van harte welkom! Neem gerust iemand anders mee!

Bid 1 op 2 juni voor vervolgde christenen in gebouw Obadja

Wereldwijd worden miljoenen christenen vervolgd omdat ze geloven in de Here Jezus. Zij vragen keer op keer om gebed. Om daaraan gehoor te geven houdt Open Doors jaarlijks een Nacht van Gebed op diverse locaties in Nederland. Met opzet ’s nachts omdat juist dan veel vervolgde christenen het extra zwaar hebben. Bid mee!

 

Jummai uit Nigeria na een aanval op haar dorp: “Elke avond zijn we bang dat we ’s nachts wederom worden aangevallen. ’s Ochtends dank ik God telkens opnieuw voor Zijn bescherming.” Als christen maken we deel uit van hetzelfde Lichaam van Christus. Bidt u mee voor uw broers en zusters zoals Jummai? Deze Nacht staan christenen centraal uit onder meer Nigeria, Eritrea, de moslimwereld en Centraal-Azië.

Kom naar de Nacht van Gebed voor de vervolgde kerk van 1 op 2 juni in Gebouw Obadja, Schepenstraat 4 te Ridderkerk. De Nacht begint om 22.00 uur en duurt tot ongeveer 4.00 uur. U kunt er ook voor kiezen om een deel van de nacht mee te bidden. Schuif gerust aan! Tijdens de nacht horen we verhalen van vervolgde christenen en ondersteunen we hen door gebed.

Neem voor vragen contact op met: Mevrouw Heleen Quist, Telefoon 0180422612

Meer informatie: www.opendoors.nl/nacht

 

nachtvangebed

zingenGetrainde stembanden opgelet!

D.V. 19 Mei is de Singelkerk weer open. We zoeken enthousiaste zanger(essen)s. Man, vrouw, jong of oud. Kortom: iedereen is welkom van 14:00 – 14:30 uur.

We denken zelf aan liederen uit Johannes de Heer, de Opwekkingsbundel, Liedboek van Kerken, maar kom gerust ook zelf met ideeën.

Je kunt je individueel aanmelden, maar ook vrienden/vriendinnen zijn natuurlijk welkom.

Stuur je aanmelding naar: Liesbeth Blok (eb@telfort.nl) en laat even weten of je alleen komt of met meerdere personen.

Graag tot dan!

Hartelijke groet van de evangelisatiecommissie.

Gymzalen 1Beste meiden, ouders/verzorgers,

Het zit er weer op! Op 6 april we onze laatste normale clubavond gehad van dit seizoen. Gelukkig hebben we nog 1 avond om het seizoen af te sluiten. Vrijdagavond 20 april hopen we onze afsluitende avond te houden. Dit wordt een heel andere avond dan we normaal gesproken hebben. Het belooft een echte feestavond te worden!

Om 18 uur worden jullie verwacht in Obadja. Kom met een lege maag want we hebben iets heel lekkers op tafel staan! Na het eten gaan we gezamenlijk naar de gymzaal aan de v/d Broekstraat. Daar kunnen jullie een actief avondje verwachten. Neem dus je sportkleding mee. Wat we precies gaan doen blijft natuurlijk nog even een verrassing. Aan het einde van de avond zullen we afscheid nemen van de meiden uit groep 8.

Om 21 uur is de avond afgelopen en kunnen jullie worden opgehaald bij de gymzaal aan de v/d Broekstraat (achter bakker v/d Linden aan de Lagendijk).

Je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Wel willen we graag weten of je een allergie hebt voor voedingsmiddelen. Dit in verband met de voorbereidingen voor de maaltijd. Je kan dit doorgeven bij Thera per telefoon, mail of WhatsApp. Op onderstaand telefoonnummer zijn we ook gedurende deze avond bereikbaar.

Hartelijke groet en tot 20 april!

Leiding meisjesclub Mirjam

Tel: 06-10844701

Email: theramans83@gmail.com

SOLVATIn de week van Goede Vrijdag is er weer een Bijbelleesweek. 

Van maandagavond 26 maart t/m donderdagavond 29 maart willen we met elkaar van 22.00 tot 22.30 uur bijbel lezen in gebouw Obadja met behulp van de SOLVAT leesmethode. 

• Stil worden
• Open handen
• Lezen
• Vragen stellen
• Antwoorden
• Toepassen

 Iedereen is hier van harte welkom.

DV zaterdag 7 april wordt vanuit onze gemeente een motortoerrit gereden!

We verzamelen om 9:00 bij Obadja om te beginnen aan onze dagrit van 299 kilometer. De route voert ons via de Zuid Hollandse eilanden naar Zeeland, om via Zierikzee en de Biesbosch terug te keren naar Ridderkerk.

Onderweg pauzeren we op Neeltje Jans (Deltawerken), in Zierikzee en in Werkendam. Een afsluitende alcoholvrije borrel wordt genoten in Ridderkerk bij één van de deelnemers.

Ben je ook in het bezit van een motor(rijbewijs) en wil je mee? Meld je dan aan bij de organisatoren Simon Koster (simonkoster92@hotmail.com) of Leendert-Jan Roos (lj_roos@hotmail.com).

Benieuwd naar onze route? Check ‘m hier: https://app.routeyou.com/route/5141006

motortoerrit