Over enkele weken kunt u weer kerstkaarten versturen. Juist in deze onzekere tijd is het fijn om een kaartje te krijgen! Kies ook dit jaar weer voor de bezorgservice van de GZB-commissie! De kosten zijn €0,70 per kaart. Dat is meer dan €0,10 goedkoper dan de decemberzegel! De gehele opbrengst van deze actie gaat naar het belangrijke werk van de familie Van Duijn in Noord-Afrika. Er worden dit jaar alleen kaarten binnen Ridderkerk bezorgd. Kaarten kunnen (compleet met postcode!) tot zaterdag 19 december ingeleverd worden bij onderstaande inleverpunten:

 • Bij Judith v.d. Hoek (Kerkweg 73)
 • Bij Rianne Aschman (Graaf Adolfstraat 17)
 • Bij Linda v.d. Pol (Rijksstraatweg 102b)
 • Op zaterdagochtend 19 december tussen 9:00 uur en 11:00 uur in gebouw Obadja

Wanneer u de kaarten bij Judith, Rianne of Linda afgeeft, graag gepast geld bijsluiten. De prijs: €0,70 per kaart.

Verstuurt u geen kerstkaarten? U kunt ook een gift overmaken t.b.v. de familie Van Duijn. Een gift is welkom op NL90 RABO 0336495897  t.n.v. Ned Herv. gemeente Singelkerk o.v.v. "GZB Kerstkaartenactie". Bedankt!

Kerstkaarten

noppenDe N van...Van Noppen! De allerlekkerste fairtrade chocoladeletters komen uit Ridderkerk. Maak uw familie en/of personeel blij! Bestel daarom nu alvast een letter van chocoladeatelier Van Noppen.

U kunt kiezen uit melk, wit en puur (200 gram). Prijs: €5,99 per letter. Bestelt u 4 letters? Dan betaald u €5,50 per stuk.
 
Uw bestelling kunt u uiterlijk tot 30 oktober doorgeven aan Judith van den Hoek; e.v.d.hoek5@kpnplanet.nl of via 06-20657728. Graag vooraf betalen (indien mogelijk). U kunt het bedrag overmaken naar NL 34 RABO 0321467531. T.n.v. J.D. van den Hoek - van Dijk. 

Eind november wordt uw bestelling geleverd. Hierover wordt u in de digitale nieuwsbrief geïnformeerd. 
  
Met deze aankoop ondersteunt u het werk Cees en Mery in Noord-Afrika. Alvast bedankt

Bent u aan het opruimen? En heeft u spullen over? Geef ze dan aan de GZB! Wij zijn op zoek naar leuke spullen om te verkopen op 8 juni. 


U kunt uw 'rommel' inleveren op vrijdagavond 7 juni vanaf 18:30-21:00 uur in de Singelkerk. U kunt dan ook al uw lege flessen inleveren. 


Wilt u dat uw spullen opgehaald worden? Dat kan. Neem dan contact op met Ilona van Hooven via 06-46031344 / ilonavdh1985@hotmail.com.

Handvolkoren2019Bijbels dagboek 2019 “Een handvol koren”

5 redenen om hét gezinsdagboek van 2019 te kopen:

 1. Het is een dagboek voor jong en oud. Elke dag biedt twee overdenkingen: één voor jongeren of om als gezin samen te lezen en één voor persoonlijke bezinning. 
  Kent u het dagboekje nog niet? U kunt hier een aantal overdenkingen inzien.
 2. Naast predikanten en jongerenwerkers schrijven ook veel zendingswerkers mee aan het dagboek. Doordat zij hun ervaringen in de overdenkingen verwerken, krijgt u een inkijkje in de wereldkerk.
 3. Het dagboek biedt leuke extra’s zoals kinderpuzzels, wereldrecepten en verhalen uit de landen waar de GZB werkt.
 4. Het dagboek kost slechts € 10,90. Ruim € 7,- gaat naar het zendingswerk van Rik en Machteld Lubbers in Kosovo.
 5. Het is het best verkochte dagboek van Nederland. 

Wacht niet te lang! Voor u het weet is het dagboek uitverkocht. U kunt nu bestellen via de GZB-commissie. Naam contactpersoon: Janet van der Wal-Put. Geef uw bestelling per e-mail door via; janetput@hotmail.com of per telefoon; 06-27338067.

Als u het boekje elk jaar automatisch ontvangt, hoeft u niets te doen. U krijgt dit jaar het dagboek gewoon weer thuis bezorgd vóór 5 december.

Op D.V. zaterdag 17 maart organiseert de GZB haar jaarlijkse ontmoetingsdag in de Midden Nederland Hallen in Barneveld. Het thema is ‘Laat je zien!’
 
Buitenlandse gasten en zendingswerkers van de GZB vertellen hoe zij op hun plek het Evangelie doorgeven, ook aan mensen die eigenlijk nergens bij horen. Ds. Germán Suárez uit Colombia vangt straatkinderen op en Zsuzska Tóth helpt Roma’s in Slowakije. Zendingswerkers Jaap Haasnoot (Zuid-Soedan) en Heleen van den Berg (Libanon) vertellen over hun werk met vluchtelingen in een oorlogssituatie. Ds. Cees van Duijn uit Delft houdt een bijbelstudie.

Voor kinderen en tieners zijn er speciale programma’s en er is kinderoppas. Ook is er een uitgebreide boekenmarkt. In de pauze zijn er keuzeprogramma’s rond verschillende thema’s.

De GZB-dag duurt van 9.45 uur tot 15.45 uur. Het adres van de Midden Nederland Hallen is Thorbeckelaan 123 in Barneveld. Het beloofd een mooie dag te worden voor jong en oud!
 
Zie voor meer informatie en om u aan te melden: gzb.nl/gzb-dag

 

logo Laat je zien 

De kerstkaartenactie komt er weer aan. Kaarten voor Ridderkerk en Hendrik Ido Ambacht kunnen (compleet met postcode!) ingeleverd worden:

 • bij Judith v.d. Hoek (Kerkweg 73, tel. 421500)
 • bij Barbara Lagendijk (Willemstraat 208a, tel. 430828)
 • op vrijdagavond 15 december tussen 19.00 uur en 19.30 uur in de kerkvoogdijkamer
 • op zaterdagmorgen 16 december tussen 9.00 uur en 11.00 uur in gebouw Obadja

Wanneer u de kaarten bij Judith of Barbara afgeeft, graag gepast geld bijsluiten. De prijs: €0,65 per kaart.

De kaarten worden bezorgd op zaterdag 16 en maandag 18 december.

Ook kunnen we nog een aantal bezorgers gebruiken, u kunt zich opgeven bij Gerard Rijsdijk, tel 499562 of per mail gerard.rijsdijk@kpnmail.nl

De opbrengst zal geheel bestemd zijn voor het project “Rwanda: Goed opgeleide voorgangers en toename bijbelstudiegroepen” van de GZB. Meer over het project kunt u lezen onder de algemene wijkberichten.

Mocht u geen kaarten versturen en toch een gift voor dit project willen overmaken? Een gift voor dit project is welkom op NL60 RABO 0385 8505 22 t.n.v. Ned Herv. gemeente Singelkerk o.v.v. "GZB Kerstkaartenactie" is natuurlijk hartelijk welkom.

kerstkaarten1

kinderkleding 260x220Op zaterdag 7 oktober wordt weer de tweedehands kinderkledingbeurs gehouden van 10.00 uur-12.00 uur in Obadja

Kleding en speelgoed (niet kapot) kunt u inleveren bij Judith v.d. Hoek (Kerkweg 73) of bij Barbara Lagendijk (Willemstraat 208a).

Opbrengst is bestemd voor het werk van de familie Lubbers in Kosovo (www.lubbersinkosovo.nl).

Kleding die niet verkocht wordt gaat naar stichting Tabitha voor verspreiding in Roemenië.

Afgelopen week is de groep jongeren uit onze gemeente vertrokken naar de familie Lubbers in Kosovo. Zij willen een indruk krijgen hoe christenen in Peja leven, dienstbaar bezig zijn en genieten van de natuur en cultuur in de omgeving van Peja. De JV'ers nemen een bedrag van € 100 per persoon mee, om daar voor minder bedeelden een voedselpakket samen te stellen. Wilt u alsnog een financiële bijdrage leveren dan kunt u dit overmaken naar NL60RABO0385850522 ovv Kosovoreis.

De belevenissen van de groep delen ze graag met ons en we vullen de verslagen steeds hier aan:

Dag 2 - vrijdag 7 juli

Kosovo4Vandaag begonnen wij de dag met een ontbijt. Een heerlijk ontbijt wat bestond uit een rond broodje (een uit de kluiten gewassen donut).

Er was ook koffie waarvan enkele groepsgenoten zeiden dat ze tot wel 2029 wakker konden blijven dankzij de sterkte van de koffie.

Na het opfrissen pakten wij onze spullen en vertrokken we uit het Han Hostel. Rik had een afspraak gemaakt met twee missionair jeugdwerkers in de plaatselijke kerk. Deze kerk, met ongeveer 80 leden is de grootste (!) protestantse kerk van Kosovo!

We hebben een indrukwekkend verhaal te horen gekregen, waarbij zij getuigden dat het lastig is om christen te zijn in Kosovo. De islam groeit in dit land, juist daardoor richten zij zich in hun werk op de kinderen, om de mensen echt hoop te kunnen geven. Ze doen dit door middel van de kinderclub, de plek waar ze zelf tot geloof zijn gekomen. Ze zijn als moslim opgegroeid.

Vervolgens gingen we de hoofdstad in en nuttigden we om 11.15 een pizza, een hamburger of een omelet.

Na het eten zijn we een rondje door de stad gaan lopen. We moesten de tijd vullen dus liepen de mensen die voorop liepen maar twee rondjes extra om een voetbalveld. Dat iedereen dus altijd als een kip zonder kop achter de groep aan loopt, bleek ook nu weer! :-)

In deze stad hebben wij een indruk gekregen van de rijkdom maar ook echt de armoede van de mensen in dit land. Na nog even op een terrasje te hebben gewacht stonden de twee prachtige busjes met airco en het bijzondere, krakkemikkige busje van Rick ons op te wachten.

In dit laatste busje bleek dat Walter het verschil tussen een watermeloen of een pompoen nog een beetje lastig vond... Rond half 5 kwamen we aan in Peja bij een prachtig huis met aardige mensen die heerlijk voor ons hebben gekookt!

Kosovo1Kosovo2 Kosovo3

 

 

 

 

 

Dag 4 - Zondag 9 juli

Vandaag was het zover. De ontmoeting met de gemeente hier waar we allemaal naar uitkeken. Vanmorgen werden we enorm gastvrij ontvangen in evangelic curch e paqes. (Dat betekent weg van de vrede.) Hoe bijzonder is dat in een land dat voor kort nog zoveel onrust kende. We zongen een Nederlands en een Engels lied voor in de kerk en luisterden naar de preek van de dominee, het ging over Jezus volgen en de verleidingen van de duivel weerstaan. Na de dienst kwam de gemeente met ons mee om lekker te BBQ-en, wat gepaard ging met een klein watergevecht wat tijdens het avondeten werd voortgezet door Ebrina en Marijn. Na deze lekkere en zeer gezellige lunch bezochten we een oud orthodox klooster en kregen hier een klein college van Rik over de geschiedenis. Op de terugweg werd alle rust verstoord door de lokale politie die Tim in het gammele busje even aan de kant besloten te zetten, omdat ze zonder riemen en verlichting reden. Gelukkig kwamen ze er nog met een waarschuwing van af. Van alle schrik bekomen gingen we avondeten en kwamen we erachter dat ons lied troelala in het Albanees eigenlijk stommerd betekent. Na het eten hielden we een sing-in en luisterde naar het indrukwekkende verhaal van Esat. Hij heeft veel mee moeten maken en is als persoon veranderd voor en door God. Het was een bemoediging om te horen dat God overal voor zijn volgelingen zorgt.

Wij hopen dat jullie in Nederland net zo'n fijne zondag hebben gehad als ons.

 

Dag 5 - Maandag 10 juli

Vanmorgen begon de dag om half negen met een overheerlijk ontbijt. We gingen ons voorbereiden op de komst van de roma kinderen. Waterbalonnen werden gevuld en de herder en de schapen bereidden zich voor op het bijbelverhaal. Ook de spullen voor de knutselhoek werden klaargelegd voor de kinderen. Onze herder Jelle droeg moedig het verloren schaap Anneleen terug naar de kudde, en de waterpret kon niet op door de zeepbaan en de waterbalonnen. Verder mochten de kinderen ook een linnen tasje versieren met Nederlandse sjablonen. Uiteindelijk eindigde de ochtend met een groot watergevecht waar Walter die zo graag droog wilde blijven toch in het zwembad belande. Hierna kregen de kinderen nog naast hun tasje en knutselwerk een cadeautje mee naar huis. In de middag ging een groepje inkopen doen voor de voedselpaketten. In de winkel liepen we als ganzen achter moedergans (Machteld) aan met ieder een eigen kar, zodat er genoeg wagens waren om 8 grote voedselpaketten te maken. De bus had er blijkbaar ook moeite mee, hij zakte bijna door zijn assen en had net genoeg kracht om de berg op te komen. Iedereen bereidde zich voor op de terugkomst van de groep die de busjes overvol geladen hadden. Toch ontbrak er een stel, Marlies en Matthias moesten zo nodig van boven de berg kijken hoe wij stonden te ploeteren in de brandende zon. Dit werd hen tevens niet in dank afgenomen. De groep besloot ze te laten afwassen, maar helaas dacht de leidinggevende hier anders over. En er was veel afwas, want door de kookkunst  van onze gastvrouw Samira slaat er niemand over. In de avond werd er tijdens de koffie een heerlijk door Wilma, Margreet en Wieke gemaakte taart geserveerd, vanwege het feit dat Wilma te horen had gekregen dat ze is aangenomen op haar nieuwe werk in het Ikazia ziekenhuis.

 

Dag 6 - Dinsdag 11 juli

De voedselpakketten die gisteren zijn samengesteld hebben we deze ochtend in 3 verschillende groepen langs de gezinnen gebracht. Bij deze bezoeken bleek dat zij ontzettend dankbaar waren met de nodige producten waar ze de komende maanden mee vooruit kunnen.
Bij deze confronterende, maar mooie ontmoetingen bleken ook de cultuurverschillen. Met het hele gezin in dezelfde woonkamer leven waar het hele gezin in de nacht ook slaapt, werken van 5.00 tot 20.00 uur en maar 5 euro per dag verdienen en een roma-gezin dat de baby aan Margreet mee wilde geven, zodat deze een betere toekomst zou krijgen. Inmiddels had de thermometer de 36 graden aangetikt. De overheid waarschuwde voor een hittegolf. Wat doen wij dan? Wij gingen o.a. met z'n 15-en in een busje voor 9 personen zitten... op naar het adventure park waar we, om er te komen, een stukje van een steile berg moesten beklimmen. Rik ontdekte hierbij dat een bedacht grapje niet altijd even leuk uit kan pakken. Want om lachend en zwaaiend voorbij te komen rijden terwijl de groep naar boven ploetert was natuurlijk een rotstreek. En om daarbij dan ook nog eens zijn eigen kinderen vergeten mee te nemen is natuurlijk not done.

Bij het adventure park ontpopte Walter zich als een held. Als een ware tarzan slingerde hij over de touwen. Stiekem was dit natuurlijk om niet achter te blijven bij de fanatieke Jelle en William die het zwaarste parcour aflegden. Daarnaast waren er natuurlijk ook de andere leden van de groep die ook sportief waren! Bij dit park bleken de cultuurverschillen ook even. Want als een meisje moeite heeft met de kabelbaan is het voor ons natuurlijk logisch dat Jelle haar even bij de billen pakt om haar naar boven te helpen.

Op de terugweg bleek dat Ebrina zich toch een beetje bezwaarlijk voelde dat ze op de heenweg rollend de berg op was gegaan met de auto. Waardoor ze besloot om het rollend de berg af gaan letterlijk te nemen.

De avond sloten we af met een heerlijke pizza met een aantal jongeren hier in Peja. Waarbij we genieten van dit land en van deze week! Morgen gaan we weer een feestje vieren want Hugo hoorde zojuist dat hij zijn propedeuse heeft gehaald.

 

Dag 7 - Woensdag 12 juli

We zijn deze dag begonnen met een uniek moment: de meiden zaten eerder aan het ontbijt dan de jongens. We zijn daarbij vergezeld door een groot aantal wespen, wat ervoor zorgde dat Ebrina zich moest afzonderen van de rest van de groep. Ook Arienne had het niet naar haar zin met de wespen, maar werd onder controle gehouden door haar steun en toeverlaat Tim.

Na het ontbijt zijn we naar de kerk gegaan waar we écht wakker werden gemaakt door de Chi Chi Wa, wat we deden met de kinderen van de kerk hier in Peja. Na deze ochtendgymnastiek is onze groep uit elkaar gegaan.

De eerste groep is met Rik naar de bouwmarkt gegaan en hebben daar materialen gekocht die we morgen gaan gebruiken voor het opknappen van het kerkgebouw. Dit is op de Kosovaarse manier gebeurd: op een luidruchtige manier en met veel gebaren en gezwaai.

De tweede groep heeft bij de kerk een kinderprogramma georganiseerd. De kinderen hoorden het verhaal van de Goede Herder, hebben een tas Hollands versierd en als afsluiting een watergevecht gehouden. Blije gezichten vertrokken aan het einde van de ochtend naar huis met een versierde tas, een geknutseld schaap en een waterpistool.

Na de lunch hebben we iets nieuws aan de cultuur van Kosovo toegevoegd: het houden van een siësta. Dit is voor zowel de groep als de reisleider goed bevallen. Uitzonderingen bestaan er altijd, zo ook op deze situatie. Tim, William en Ebrina offerden hun siësta op om boodschappen te gaan doen. Het zoeken van telefonisch contact was erg lastig, aangezien de hele groep op één oor lag en daardoor niet bereikbaar was via de mobiele telefoon.

Uitgerust na de siësta vertrokken we naar de watervallen van Peja, wat begon met een rondleiding door de grotten. Na het glibberen en glijden door de grot met wat vleermuizen om ons heen hebben Rens, Marijn, Gabriëlle en Annely zich bewezen tijdens het maken van een sprong van drie meter in ijskoud bronwater.

Als afsluiting van deze leuke middag hebben we gedineerd in een restaurant met geweldig uitzicht op de bergen van Kosovo. Voor nog geen vijftien euro hebben we heerlijk gegeten. Na het eten heeft Walter geprobeerd zijn maaltijd te herkauwen, zodat hij het kon delen met de forellen.

Aan het einde van deze dag hebben we bij Rik en Machteld de dag goed afgesloten met een borrel. 

 

Dag 8 - Donderdag 13 juli

De dag begon om 08:00 voor sommige mensen , dit omdat er niet goed gecommuniceerd was. Het eten was  om half 9 dus waren er velen op tijd wakker.
Walter begon ijverig met het helpen van de gastheer en zijn vrouw en vroeg op zijn beste Engels “do you have een mes en een plankie?” Uiteraard snapte de gastheer het meteen en hij kwam later met een mes en een plankje aanlopen.

Daarna snel onze werkkleding aan en gelukkig wist Margreet wat ze aan wilde zodat zij sowieso in 3 minuten klaar kon zijn.
Daarna de bus van pa Flodder (Tim) in  en uiteraard was het daar snik heet dus onder het rijden ging al snel de deur open.

Vandaag hebben we geklust bij de kerk. Wij hebben het hek opgeschuurd en opnieuw geverfd, de muren gestuukt (bij sommige zat er meer verf op het lichaam dan op de muur /hek) en van een laagje verf voorzien en ook nog de dakgoot schoongemaakt, dat mocht ook wel want volgens Walter lag er een heel bos in de dakgoot.
Ook binnen in de kerk werd er ijverig gewerkt. De ramen werden ramen gezeemd en op het podium  werd een nieuw tapijt aangelegd, daarnaast heeft Marijn het doopbad schoongemaakt met zijn Club ( Ajax schoonmaakmiddel). Uiteraard heeft hij een laagje sop laten liggen dus als het bad weer wordt gevuld voor een doopdienst sopt het waarschijnlijk lekker.
Daarna kwam de gastheer heerlijk eten brengen en aten we lekker op het kerkplein in het zonnetje.

Na de lunch werden er nog snel wat bomen gesnoeid, want hier in Kosovo lopen ook Kok/ Flier hoveniers.
Toen alle klusjes gedaan waren moesten er nog mensen puin ruimen, stofzuigen, dweilen en snel de kerk inruimen.
Een groot deel van de groep ging na het klussen naar de watervallen om af te koelen. De plaatselijke jeugd vertelde dat er slangen in het water leefden en Gerwin nam daar gebruik van om Annely en Gabrielle te laten schrikken door de twee meiden bij hun enkels te  pakken. Ook bleven er een klein groepje achter om hun siësta te verlengen en lekker uitgebreid te gaan douchen. Toen de grote groep terug kwam stond er een volledig tentenkamp in de achtertuin met backpackers.

Omdat bij ons de regel “samen uit, samen thuis” erg belangrijk is besloten wij, na een korte stemming, vanavond thuis te blijven. Omdat er mensen waren die liever hun bed zo snel mogelijk op wilden zoeken, daarom besloten wij een gezellige kampvuuravond in te plannen.

marktkraam

Heeft u nog rommel en brocante over (en ook sieraden, sjaals en tassen!)? Wilt u dit dan inleveren voor de GZB-markt van zaterdag 20 mei? 

 • U kunt dit inleveren op maandag 15 mei t/m donderdag 18 mei van 18.45 uur tot 20.00 uur en op vrijdagavond 19 mei van 18.45 uur tot 21.30 uur in gebouw Obadja.

Bent u niet in staat uw rommel zelf te brengen? Neem dan even contact op met Esther Huijser (06-46114220) of Josine van der Kooij (06-13367596).

Alvast heel hartelijk bedankt!

EuroparunGZB sponsorloop en wandeling

Zoals u wellicht weet wordt op zaterdag 8 april een gezellige en sportieve ochtend georganiseerd voor jong en oud:

De Europarun met als doel "Warmlopen voor zending in Europa".

Het beloofd een mooie dag te worden en met nog één week te gaan hopen we als organisatie op nog flink wat aanmeldingen. Wat denkt u van een prachtige natuurwandeling (circa 9 kilometer) door de nieuwe Crezeepolder, de Ridderkerkse grienden en de Gorzen? Ook zijn er hardloopafstanden (5 of 10 km) en is er een Kidsrun (1,5 km). Inschrijven kost € 10, aanvullende (sponsor)bijdragen zijn natuurlijk welkom, maar voelt u zich zeker niet verplicht. Natuurlijk streven we ernaar een mooi bedrag op te halen voor zending, wat ook in Europa nog steeds hard nodig is, maar we willen ook een gezellige, sportieve ochtend met zoveel mogelijk lopers en wandelaars!

Doet u mee? Schrijf u in via http://www.gzb.nl/europarun of op de dag zelf aan de Pruimendijk 99 te Ridderkerk (inschrijven vóór 9:00). Doe mee met de EuropaRun!

zingenvoordezendingOp D.V. zaterdag 25 maart 2017 is er een samenzangavond in de Singelkerk aanvang 19.30 uur.

 

Het thema van deze avond is: “Samen zingen voor de zending”.

 

Deze avond wordt georganiseerd door de zendingscommissies van de Hervormde gemeenten van Ridderkerk (Singelkerk, Ichthuskerk, Oostendam, Boezemkerk, Wilhelminakerk), de Hersteld Hervormde Gemeente van Ridderkerk en de Gereformeerde Gemeente van Ridderkerk-Slikkerveer. Juist het thema zending moet ons verbinden!

 

De organist van deze avond is Pieter Heykoop en de toegang is vrij.

 

Wel wordt er een collecte gehouden t.b.v. de zending. De opbrengst hiervan zal gelijkmatig worden verdeeld over de zendingsorganisaties van de genoemde kerken (GZB, Zending HHK en ZGG). 

Het belooft een mooie avond te worden met het zingen van gevarieerde liederen.

 

Allen van harte uitgenodigd namens de gezamenlijke zendingscommissies!

Kerstkaartenactie

kerstkaarten1De kerstkaartenactie komt er weer aan. Kaarten voor Ridderkerk en Hendrik Ido Ambacht kunnen (compleet met postcode!) ingeleverd worden:

 • bij Judith v.d. Hoek (Kerkweg 73, tel. 421500)
 • bij Barbara Lagendijk (Willemstraat 208a, tel. 430828)
 • op vrijdagavond 16 december tussen 19.00 uur en 19.30 uur in de kerkvoogdijkamer
 • op zaterdagmorgen 17 december tussen 9.00 uur en 11.00 uur in gebouw Obadja

Wanneer u de kaarten bij Judith of Barbara afgeeft, graag gepast geld bijsluiten. De prijs: €0,60 per kaart.

De opbrengst van deze actie komt volledig ten goede aan het GZB project ‘Indonesië: Theologisch Instituut Torajakerk’.

Al lange, lange tijd is er een relatie tussen de GZB en de Torajakerk. In 2013 was het 100 jaar geleden dat de eerste zendeling van de GZB, ds. A.A. van de Loosdrecht, werd uitgezonden naar Torajaland. Sindsdien zijn in dit gebied velen tot geloof gekomen en zijn er tal van gemeenten gesticht. Inmiddels zijn er zo’n 650 predikanten en ruim 1000 gemeenten. De ontwikkelingen in Indonesië gaan snel. Ook zijn er zorgen over de oprukkende islam in Indonesië. Bij predikanten is er vaak gebrek aan kennis en vaardigheden om gemeenten te leiden in de snel veranderende Indonesische maatschappij. Om hier iets aan te doen is de Torajakerk in 2006 een Theologische Instituut gestart. Dit instituut verzorgt trainingen voor kandidaten, predikanten en andere leidinggevenden binnen de kerk. Ds. Gert de Goeijen, zendingswerker van de GZB, was jarenlang docent aan het Instituut. In juni 2016 is hij naar Nederland teruggekeerd.

Mocht u geen kaarten versturen en toch een gift voor dit project willen overmaken? Een gift voor dit project is welkom op IBAN NL91 INGB 0690 7624 45. Bij de omschrijving graag het projectnummer vermelden: project ID.1.005.

GZBdagflyer2016

GZB dag 28 mei hopen we u allemaal te ontmoeten op de GZB verkoopdag.

Van 10.00-14.00 uur bent u van harte welkom om met elkaar te genieten van de diverse bekende onderdelen, maar ook van enkele nieuwe elementen! Vergeet vooral niet om onze kinderen aan te moedigen én te sponsoren bij de sponsorloop om de Singel, om 12.30 uur!

Om 14.00 sluiten we de dag af met een spetterende supperronde van het Ridderkerkspel.

Nog een laatste oproep voor rommel:

- 23/5 kunt u uw rommel nog inleveren bij de fam. van Nes, Lagendijk 78, tussen 19.00-19.30 uur.

- Ook op vrijdagavond 27 mei tussen 19.30 en 20.00 uur kunt u uw spullen inleveren, dan in gebouw Obadja.

Hebt u oude rommel, maar is wegbrengen een probleem? Neem dan contact op met Josine vd Kooij, tel. 06 13367596.

 

Download hier de speciale GZB-dag flyer!

kerksingelZaterdag 28 mei van 12.15 tot 12.45 uur is er een sponsorloop aan de Kerksingel. Deze zaterdag is er ook een gezellige verkoopdag van de GZB in en rondom Obadja. Op deze verkoping zijn allerlei activiteiten voor kinderen.  Deze activiteiten zijn voor Kosovo waar zendelingen helpen om kinder- en jeugdwerk op te zetten onder de arme mensen.

Help je mee? Laat je sponsoren door papa, mama, opa, oma, tante, oom, buurvrouw en iedereen die je kent, zodat we met elkaar veel geld kunnen sturen aan de zendelingen in Kosovo.

We verzamelen om 12.15 aan de Kerksingel bij nummer 11. Om 12.30 starten we met rennen, tot 12.45 uur. Wij houden bij hoeveel rondjes je hebt gerend. Hoe meer rondjes je rent – hoe meer geld je ophaalt! Voor wie mee heeft gedaan staat er na het harde werken drinken en wat lekkers klaar.

Na de sponsorloop kan je het geld ophalen bij de mensen die op je lijst staan en het geld inleveren bij Dianne Marck (op het schoolplein of Albert Cuypstraat 38) of Mieke Breevaart (op het schoolplein of Kerkweg 83)

We hopen jullie allemaal te zien op zaterdag 28 mei. Tot dan!

 

Je kunt hier een sponsorlijst downloaden.

StamppotGZB gemeenteactiviteit met stamppottenbuffet!

De eerstvolgende actie die wordt gehouden, is op zaterdag 6 februari. We hebben een programma met een bezinnend karakter voor de hele gemeente, met aansluitend een gezamenlijke maaltijd.

We starten om 15.30 uur in gebouw Obadja. Voor de jongste kinderen is er oppas, terwijl de schoolgaande kinderen een creatieve workshop kunnen volgen rond het jaarthema van de GZB: 'de vervolgde kerk in Egypte'. De ouderen denken over dit thema met iemand van de GZB.

Aansluitend hopen we om 18.00 uur met elkaar een stamppottenbuffet te gebruiken. Bent u 's middags niet in de gelegenheid te komen, dan is het mogelijk om 18.00 uur aan te schuiven. Om de kosten te kunnen dekken en geld op te halen voor familie Lubbers zal er een giftenpot staan.

Om praktische redenen is het fijn wanneer u zich opgeeft. Dit kan tot uiterlijk 28 januari bij Janet van der Wal (email: janetput@hotmail.com of telefoon 0180 435853 ).

kerstkaarten1
De kerstkaartenactie komt er weer aan. Kaarten voor Ridderkerk en Hendrik Ido Ambacht kunnen (compleet met postcode!) ingeleverd worden:

 • bij Judith v.d. Hoek (Kerkweg 73, tel. 421500)
 • bij Barbara Lagendijk (Willemstraat 208a, tel. 430828)
 • op vrijdagavond 18 december tussen 19.00 uur en 20.00 uur in de kerkvoogdijkamer
 • op zaterdagmorgen 19 december tussen 9.00 uur en 11.00 uur in gebouw Obadja

Wanneer u de kaarten bij Judith of Barbara afgeeft, graag gepast geld bijsluiten.

De prijs: €0,55 per kaart.

De opbrengst van deze actie komt volledig ten goede aan het gzb project 'Kinderen van de straat in Colombia'.Tienduizenden kinderen in Colombia groeien op in grote armoede of leven zelfs op straat. De Presbyteriaanse Kerk van Colombia trekt zich het lot van deze kinderen aan. In een aantal steden is in arme wijken opvang geregeld waar de kinderen na 

schooltijd terecht kunnen. De kinderen komen vaak uit gebroken gezinnen en hebben nogal eens te maken met geweld en verslaving. 

De GZB steunt twee van dit soort projecten: zowel in Bogotá als Ibaqué worden zo’n 70 kinderen opgevangen. Er wordt met de kinderen gezongen, een Bijbelverhaal verteld en geknutseld. Ook worden de kinderen geholpen bij het maken van hun huiswerk. Omdat er thuis meestal te weinig geld is voor voldoende eten, krijgen de kinderen iedere dag een gezonde maaltijd. Een gezin uit de kerk maakt de maaltijden klaar voor de kinderen. Ook andere gemeenteleden helpen mee. Per kind is per maand plm € 40,- nodig. Zonder deze opvang zouden kinderen op straat terecht komen. En lopen zij groot risico om in de criminaliteit te belanden. Om hen op te vangen en een maaltijd te geven is uw hulp hard nodig. 

licht voor kosovoDe spaarpotjes kunnen bijna ingeleverd worden! De opbrengst is bestemd voor familie Lubbers en het werk dat zij doen in Kosovo. Dit kan maandag 14 december van 19.00 uur tot 19.30 uur in de kerkvoogdijkamer.
Moet het doosje bij u opgehaald worden? Bel dan 0180 - 785 333.

Handvolkoren2016Een dagelijks moment van bezinning, in het gezin of individueel.

Wilt u een dagboek bij het lezen van de Bijbel of om in het gezin te gebruiken? Koop dan nu het dagboek ‘Een handvol koren’ van de GZB! Een handvol koren biedt elke dag twee overdenkingen; één voor jongeren of om als gezin samen over na te denken en één voor persoonlijke bezinning. Het dagboek bevat dit jaar weer extra’s zoals kinderpuzzels, recepten uit de landen waar de GZB werkt en verhalen van het zendingsveld. Nieuw is dat dit jaar de dagboekstukjes tussen Pasen en Pinksteren helemaal in het teken staan van zending. Aan het dagboek is o.a. meegewerkt door (buitenlandse) predikanten en door zendingswerkers van de GZB. 

Met uw aanschaf van het dagboek draagt u bovendien bij aan het zendingswerk. De verkoopprijs van het dagboekje is € 10,90 en daarvan gaat ruim € 7,- naar: Familie Lubbers in Kosovo.

Wilt u het boekje graag hebben?

Een handvol koren 2016 is te bestellen bij de zendingscommissie (Janet van der Wal, tel. 0180-435853, e-mail:janetput@hotmail.com). Als u elk jaar het boekje automatisch ontvangt, hoeft u niets te doen. U krijgt dit jaar “gewoon” het dagboekje weer thuis bezorgd.

Kledingbeurs 03102015

Zaterdag 3 oktober zal van 10.00 uur tot 12.00 uur in gebouw Obadja de tweejaarlijkse kleding- en speelgoedbeurs voor de GZB weer gehouden worden.

We ontvangen hiervoor graag speelgoed en (schone, niet kapotte) kleding in de maten 50 t/m 176. Dit kan ingeleverd worden bij Barbara Lagendijk, (Willemstraat 208a, tel. 430828) en Judith vd Hoek (Kerkweg 73, tel. 421500). Aanbevolen!

gzbhoevergajijLoop warm voor Syrie (27 juni)

De situatie van de kerk in Syrië is nog steeds heel erg slecht. Het bestuur van de GZB wil zich graag inzetten voor hulp aan de Syrische kerk. Daarom organiseert het bestuur een Syriërun op zaterdag 27 juni 2015  in het prachtige gebied van de Reeuwijkse plassen. Op het programma staan drie hardloopwedstrijden en een wandeltocht. Doel: € 10.000 ophalen om mensen in Syrië van noodhulp (voedselpakketten, kleding, dekens en brandstof) te voorzien. Ambitieus? Als er 100 hardlopers en wandelaars meedoen die zich ieder voor € 100 laten sponsoren, hebben we ons doel gehaald.

De GZB heeft partnerkerken in zowel Libanon als Syrië. Deze kleine protestantse, presbyteriaanse en Armeense  kerken doen wat ze kunnen om de mensen in Syrië te helpen. Ook vluchtelingen in Libanon worden geholpen, zowel materieel als ook pastoraal. Velen lijden onder trauma’s, hebben verschrikkelijke dingen gezien. Familieleden verloren. Meerdere keren gevlucht. Het is hartverscheurend om hun verhalen te horen!

Wie doet met ons als bestuur mee om deze mensen te helpen?

U kunt zich inschrijven voor de volgende sportieve onderdelen:

 • 1,5 km hardlopen voor kinderen van 8 t/m 12 jaar (kidsrun; begint om 9.30 uur)
 • 5 km hardlopen vanaf 13 jaar (prestatieloop; begint om 10.05 uur)
 • 12 km hardlopen vanaf 18 jaar (prestatieloop; begint om 10.15 uur)
 • 9 km wandeltocht (eventueel in te korten tot ruim 6,5 km; start tussen 9.00-10.30 uur)

Op alle afstanden zijn er (kleine) prijzen voor de eerste drie finishers in de categorieën m en v. Bij de kidsrun krijgen alle overige deelnemende kinderen een kleine beloning.

Voor inschrijven: mail naar syrierun@gmail.com, met vermelding van naam, leeftijd en onderdeel. In een antwoordmail ontvangt u informatie over betaling. Kosten voor deelname zijn:

 • kidsrun: € 5
 • 5-km run: € 10
 • 12-km run: € 15
 • wandelen: € 12,50

Genoemde bedragen zijn minimale bedragen; een extra gift voor het goede doel is altijd welkom!

Aan de deelnemers wordt verder gevraagd om zich vanuit hun eigen netwerk te laten sponsoren voor het goede doel; in de antwoordmail worden daar mogelijkheden voor aangereikt. Naast de prijzen voor de snelste lopers is er ook een prijs voor degene met het hoogste sponsorbedrag.

Bedrijfssponsoring

Wilt u deze loop als bedrijf sponsoren? Neem dan contact op via syrierun@gmail.com. Van harte welkom!

Schrijf nu snel in, want er is een maximum aan het aantal deelnemers per onderdeel (kidsrun: ca. 50; 5-km en 12-km run: samen ca. 100; wandelen: ca. 100)!

Voor meer (gedetailleerde) informatie zie de website van de GZB: www.gzb.nl/doe-mee/acties

GZB2015 112Zaterdag 30 mei was er de jaarlijkse GZB-verkoopdag. Het weer was prachtig, de sfeer gezellig en de netto-opbrengst van € 5.800,- fantastisch. Kortom een mooie gemeentedag!

 

En achteraf kunnen we zeggen; gelukkig hebben we de foto's nog! Het fotoalbum van de Singelkerk is weer geactiveerd en daar zijn de foto's geplaatst.

 

Het fotoalbum vind u/jij via: Onze gemeente -> Singelkerk fotoalbum of klik hier.

ObadjaZaterdag 30 mei van 10.00 tot 14.00 uur | GZB-Verkoopdag

Locatie: gebouw Obadja, Schepenstraat 4 Ridderkerk

Voor al uw groenten, fruit, brood en kerksnoep!

Daarnaast kunt u daar kleine kindercadeautjes, brocante, kaarten, rommel, sjaals, sieraden, bakmixen, koekkruimels aanschaffen.

En dat alles onder het genot van een lekker bakkie koffie met gebak, of een verse jus d'orange met een hamburger.

Voor de kinderen is er ook veel te doen: kussengevecht, doelschieten, rijden in een echte legerjeep, en dat ook nog eens professioneel vastgelegd op de foto!, ponyrijden, grabbelbad…

De opbrengst is bestemd voor het werk van de familie Lubbers, zie ook www.lubbersinkosovo.nl

We hopen u en jou allemaal te ontmoeten!

GZB dag 2015GZB-dag in Gorinchem over de bedreigde kerk in Egypte

Het thema van de jaarlijkse GZB-dag is ‘Laat de kerk niet verdwijnen’. Met dit thema wil de GZB de situatie van christenen in de bedreigde kerk in het Egypte onder de aandacht brengen. De GZB-dag is op D.V. zaterdag 13 juni in de Evenementenhal in Gorinchem.

De kerk in Egypte heeft het niet gemakkelijk. In een land waar vooral moslims wonen, krijgt ze steeds minder ruimte. Een aantal Egyptische gasten vertelt op de GZB-dag wat dat voor hen betekent en hoe we er met elkaar aan kunnen bijdragen dat hun kerk niet verdwijnt. Overige sprekers zijn ds. P. van Duijvenboden (legerpredikant), ds. M. Klaassen (Sliedrecht) en ds. K. van Meijeren (Ede). De hele dag door zijn er speciale programma’s voor kinderen en tieners. Nieuw dit jaar is kinderopvang voor kinderen van 0-4 jaar. Uiteraard is er ook weer een uitgebreide informatie-, boeken- en verkoopmarkt. Kijk voor meer informatie op www.gzb.nl.

De GZB-dag zoekt dringend vrijwilligers voor de GZB-dag. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.gzb.nl/gzb-dag .

 

Helpen op de GZB-dag?

Op D.V. zaterdag 13 juni wordt in Gorinchem de GZB-dag gehouden. Het thema van deze dag is: Laat de kerk niet verdwijnen! Christenen uit de bedreigde kerk van Egypte zijn te gast om ons te vertellen hoe het is om in hun land te leven en te geloven. Voor deze GZB-dag hebben wij nog verschillende vrijwilligers nodig. Iets voor u/jou?

We zoeken onder andere nog gastheren- en vrouwen, boekverkopers en medewerkers bij de kinderprogramma’s. Op www.gzb.nl/vrijwilligers staat meer informatie en daar kun je je ook aanmelden.

Datum: 13 juni 2015

Locatie: Evenementenhal, Franklinweg 2, Gorinchem

Sprekers: ds. P. van Duijvenboden, ds. M Klaassen, ds. K. van Meijeren, zendingswerker Willem-Jan de Wit (Egypte), dr. Atef M. Gendy en Samer Karam (Egypte)

Meer info: www.gzb.nl 

Zending op plekken waar het eigenlijk niet mag

GZB zendingscollecte 2015In Kirgizië is een jonge kerk die vooral in de jaren 90 enorm is gegroeid. En dat ondanks de tegenwerking, want het land kent bijvoorbeeld strengt godsdienstwetten en invallen door de politie. Dit laat zien dat geloven verder gaat, ook als het de kerk zo moeilijk mogelijk wordt gemaakt. Door de groei van de kerk en het aantal huisgemeenten, hebben veel dan deze gemeenten geen eigen predikant. Zo heeft Bek als predikant drie verschillende huisgemeenten onder zijn verantwoordelijkheid. Gemeenten die soms in het geheim bij elkaar moeten komen en soms geen eigen Bijbel hebben. Al deze gemeenten wil Bek toerusten in discipelschap en gemeente zijn. Op die manier leren christenen hoe ze in het dagelijks leven christen kunnen zijn in Kirgizië. Inmiddels heeft Bek een cursus tot zijn beschikking en helpt met de verspreiding van het materiaal onder huisgemeenten in Kirgizië. Wilt u voor de christenen in Kirgizië bidden? U kunt deze mensen ook helpen met een gift. De ontwikkeling en verspreiding van de cursus in de eigen taal kost ongeveer € 17,- per cursusboekje. Uw gift in de collectezak of op bankrekening 69.07.62.445 t.n.v. GZB, Driebergen is van harte welkom. Bij een overboeking graag vermelden: ‘Gift Voorjaarscollecte’. Alvast hartelijk dank voor uw steun! Download hier de flyer.

Ook dit jaar wil de GZB commissie graag uw kerst- en Nieuwjaarspost bezorgen. Evenals voorgaande jaren is dit een gezamenlijke actie met de wijken 3, 5 en 6.  Uw kerstpost wordt bezorgd in Ridderkerk én Hendrik-Ido-Ambacht. De bezorging kost  € 0,55 per brief of kaart. De opbrengst zal geheel bestemd zijn voor ‘Arme kinderen toch naar school, Indonesië’. Een project van de GZB.

 

Kerstpost inleveren en bezorgen. Uw post zullen wij bezorgen op zaterdag 20 december. U kunt uw kaarten of brieven inleveren op vrijdag 19 december van 19.00 u. – 21.00 u. in de kerkvoogdijkamer én op zaterdag 20 december van 09.00 u. – 11.00 u. in verenigingsgebouw Obadja (Schepenstraat 4). Graag ook de juiste postcode op uw kerstkaarten vermelden. Bent u niet in staat de kaarten te brengen, dan kunt u contact opnemen met Walter Blitterswijk (tel. 429924; wblitterswijk@hotmail.com). Wij zorgen dat uw kaarten dan bij u worden opgehaald.

Gezocht: enthousiaste bezorgers (jong & oud!). Vorig jaar hebben wij veel hulp gehad bij het bezorgen van de kerstpost. Zowel van jongeren als van ouderen uit de gemeente. Eigenlijk zouden we deze extra hulp ook dit jaar – op zaterdag 20 december vanaf 13.00 u. - goed kunnen gebruiken. Wij stellen uw hulp zeer op prijs, dus meldt u daarom nu aan als kerstpostbode! Aanmelden kan bij Walter Blitterswijk (tel. 429924; wblitterswijk@hotmail.com).

 

Over een paar dagen is het zover: dan is er weer een GZB dag in en rond gebouw Obadja, aan de Schepenstraat 4. Wilt u meer weten over wat we allemaal te koop hebben en welke activiteiten er zijn? bekijk dan onze flyer.

Flyer GZBdag 2014 voorkant

Tot zaterdag!

GZB sponsorloopOp 17 mei houden we een sponsorloop voor de GZB, een organisatie waar zendelingen werken. Het geld gaat naar Kosovo. Kosovo is een land in Oost-Europa waar oorlog is geweest. De oorlog is nu gelukkig voorbij, maar het land is nog erg arm. Zendelingen van de GZB proberen een kerk in Kosovo te helpen. Ze organiseren daar kinderclubs, een zondagsschool en een jeugdgroep voor de armste kinderen. Ze hopen ook dat er steeds meer kerken komen, zodat heel veel mensen van de Heere Jezus zullen horen.

En daar is natuurlijk geld voor nodig.

Vraag zoveel mogelijk familie en bekenden om je te sponsoren en de lijst in te vullen, zodat we straks veel geld aan de zendelingen in Kosovo kunnen sturen!
Kom, met je lijst, op 17 mei naar de GZB dag.
We verzamelen om 11.40 uur in het steegje tussen de Singel en Obadja. Om 11.45 uur mag je rondjes om de Singelkerk gaan rennen, tot 12.00 uur. Wij houden bij hoeveel rondjes je hebt gerend. Hoe meer rondjes je rent – hoe meer geld je ophaalt!

Na de sponsorloop kan je het geld ophalen bij de mensen die op je lijst staan.

Lever je lijst en het opgehaalde geld voor 30 mei in bij Dianne Marck (op het schoolplein van de Rehobothschool of thuis – Albert Cuypstraat 38), bij Walter Blitterswijk (Couperusstraat 8) of maakt het geld over op rekeningnummer NL19RABO0355408295 t.n.v. W.H. Blitterswijk. Lever je sponsorlijst dan wel in bij een van de bovengenoemde personen.

Het formulier kun je hier downloaden en uitprinten: sponsorformulier.

Doe je mee?!
Namens de kinderen in Kosovo: alvast bedankt!

de gzb commissie

voor meer informatie: Dianne Marck, tel. 0180 785333

PS: als je toch komt – je kan die dag in en rond Obadja nog allemaal andere leuke dingen doen! Oud Hollandse spelletjes, op het springkussen, een rondje rijden op een paard, rondkijken op de rommelmarkt, meedoen met de fietsverloting, speelgoed en snoepjes kopen en nog veel meer. Tot dan!

 

flyer 12 april kledingbeursOp D.V. zaterdag 12 april is de tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs van 10:00 tot 12:00 uur in Obadja.

U kunt nog kinderkleding inleveren bij de dames Judith van den Hoek (Kerkweg 73, tel 421500) of Barbara Lagendijk (Willemstraat 208a, tel 430828)

Ook speelgoed is van harte welkom.

De opbrengst is bestemd voor het zendingswerk.

 

Nijland

Uitnodiging zendingsavond

Als Singelkerk steunen wij de GZB door middel van een deelgenotenproject. Dit houdt in dat wij als gemeente jaarlijks garant staan voor een vaste bijdrage aan het deelgenotenproject van ds. en mevrouw Nijland in Peru. Afgelopen december is dit project beëindigd. Ds. en mevrouw Nijland zullen terugkeren naar Nederland.

Op D.V. donderdag 9 januari organiseert de GZB commissie daarom een zendingsavond. Op deze avond zullen ds. en mevrouw Nijland over hun werk in Peru vertellen. De avond begint om 20:00 uur, inloop vanaf 19:45 uur.

 

 

Kerstkaarten

Op zaterdag 21 december houden we de jaarlijkse kerstkaartenactie voor een GZB-project. Laat uw kerstkaarten bestemd voor een adres in Ridderkerk of H.I. Ambacht door ons bezorgen, tegen een voordeliger tarief dan via de post. Het goede doel voor dit jaar is het zendingswerk in de afgelegen gebieden van de Torajakerk (Indonesië).

Het tarief is vastgesteld op € 0,45 per kerstkaart (officiële kerstzegel via TNT bedraagt € 0,55). Nieuw dit jaar is de mogelijkheid kerstpakketten te laten bezorgen. Dit tegen het voordelige tarief van € 5,00.

Kerstpakketten kunnen vooraf worden ingeleverd bij Tjalke Alkema, Kerkweg 75 of bij Judith van der Hoek, Kerkweg 73 en op vrijdagavond 20 december tussen 19.00 en 21.00 uur in de kerkvoogdijkamer van de Singelkerk.

Uw kerstpost kunt u net als de kerstpakketten ook op vrijdagavond afgeven in de kerkvoogdijkamer en op zaterdag 21 december in Obadja tussen 9.00 en 11:00 uur. Gezocht: ook meehelpen met bezorgen? Draag je steentje bij en meld je aan bij Tjalke Alkema (tel. 425021; alkema@outlook.com).

 

GZB2014

Een dagelijks moment van bezinning, voor jong en oud 

Zoekt u een handreiking bij het lezen van de Bijbel én wilt u het zendingswerk steunen? Koop dan nu het GZB- dagboekje ‘Een handvol koren’! Aan het dagboek is meegewerkt door predikanten, zendingswerkers en mensen die bij jongerenwerk betrokken zijn. 
Een mooi aspect is dat u met de aanschaf van het dagboek ook bijdraagt aan het zendingswerk van de GZB (www.gzb.nl). 


"Een handvol koren" kost € 9,90. Per boekje gaat € 7,00 naar een goed doel van de GZB. Dit jaar is de opbrengst bestemd voor een vertaalteam in Congo dat bezig is met het vertalen van de Bijbel in het Lika-Frans/Frans-Lika. Tevens is er een programma om het gebruik van de Bijbel te stimuleren. Meer info over dit project is te vinden op de site van de GZB. 

Heeft u interesse? Er zijn nog dagboekjes over. Een exemplaar is te bestellen bij de GZB zendingscommissie, Janet van der Wal (0180-435853 of janetput@hotmail.com). Als u elk jaar het boekje automatisch ontvangt, hoeft u niets te doen. U krijgt dit jaar 'gewoon' het dagboekje weer bezorgd.

Handvol Koren 2015

Een dagelijks moment van bezinning, in het gezin of individueel
Wilt u een dagboek bij het lezen van de Bijbel of om in het gezin te gebruiken? Koop dan nu het dagboek ‘Een handvol koren’ van de GZB! Een handvol koren biedt elke dag twee overdenkingen; één voor jongeren of om als gezin samen over na te denken en één voor persoonlijke bezinning. Het dagboek bevat dit jaar voor het eerst extra’s zoals kinderpuzzels, recepten uit de landen waar de GZB werkt en verhalen van het zendingsveld. Aan het dagboek is meegewerkt door predikanten, zendingswerkers van de GZB en mensen die bij jongerenwerk betrokken zijn.

De aanschaf van het dagboek draagt ook bij aan het zendingswerk. De verkoopprijs van het dagboekje is € 10,90, daarvan gaat ruim € 7,- naar de Familie Lubbers in Kosovo.

Wilt u het boekje graag hebben? 'Een handvol koren 2015' is te bestellen bij de zendingscommissie, tel. 0180-435853 (Janet van der Wal-Put) e-mail: Janetput@hotmail.com. Als u elk jaar het boekje automatisch ontvangt, hoeft u niets te doen. U krijgt dit jaar “gewoon” het dagboekje weer thuisbezorgd.

 

GZBDe GZB-commissie organiseert op zaterdag 25 mei een verkoping en rommelmarkt in gebouw Obadja aan de Schepenstraat 4 in Ridderkerk.

Tussen 10.00 en 14.30 uur wordt hier van alles aangeboden ten bate van de zending.

Er is onder meer verkoop van brood, groenten, fruit en worst. Daarnaast kan men luxe cadeauartikelen, kaarten, bloemen en perkplantjes aanschaffen. Voor de lekkere trek kan men snoepscheppen, smullen van hamburgers en genieten van een kopje koffie. De rommelmarkt wordt rondom Obadja gehouden. Er is ook verkoop van tweedehands boeken.

Op deze dag vinden diverse verlotingen plaats. Om 13.00 uur zal de hoofdprijs worden verloot (een fiets). Voor de kinderen worden leuke spelen georganiseerd en is een springkussen aanwezig. De opbrengst van deze dag zal geheel ten goede komen aan de familie Nijland, die namens de GZB uitgezonden is naar Peru.

retour-rantepaoDit jaar is het 100 jaar geleden dat de eerste zendingswerker van de GZB voet aan wal zette in Indonesië (Toraja). Ter gelegenheid hiervan heeft de bekende schrijfster Joke Verweerd een nieuwe roman geschreven: Retour Rantepao. Het is een prachtig boek, een echte pageturner, waarin het thema zending een belangrijke rol speelt.

Het mooie is dat de GZB meedeelt in de verkoopopbrengst van het boek. En als u het boek via de contactpersoon in uw gemeente besteld, is die opbrengst voor het zendingswerk optimaal (€ 9,00 per boek). Het boek kost € 19,90.

Op zondag 21 april ontvangt u een flyer waarmee u het boek kunt bestellen. Wanneer u met de aanschaf van dit prachtige boek het zendingswerk van de GZB wilt steunen, kunt u de ingevulde flyer uiterlijk 25 mei 2013 inleveren bij Barbara Lagendijk, Willemstraat 208A of bij Tjalke Alkema, Kerkweg 75.

Informatie over deze actie kunt u krijgen bij uw zendingscommissie. Verkoopcoördinator voor deze actie is: Barbara Lagendijk. Te bereiken via: bpvdpol@gmail.com  (email) of 0180-430828 (telefoonnummer). Wij hopen als gemeente veel boeken te kunnen bestellen! Alvast veel leesplezier toegewenst!

gzb logo

Verkoopdag 25 mei 2013. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de jaarlijkse GZB verkoop- en informatiedag weer in volle gang. Deze dag zal plaatsvinden op zaterdag 25 mei. Een ideale gelegenheid om elkaar als gemeenteleden te ontmoeten en uw betrokkenheid bij het zendingswerk te uiten. Meer informatie over het ‘verkoopassortiment’ zal later volgen. Schrijft u de verkoping op 25 mei alvast in uw agenda!

Vrijwilligers gezocht! Voor de GZB verkoop- en gemeentedag van zaterdag 25 mei zijn wij op zoek naar vrijwilligers, die ons deze dag willen helpen. Dat hoeft niet perse een hele dag te zijn. Ook als u maar een uurtje heeft, horen we dat graag. Geef u op bij Walter Blitterswijk (tel. 429924 e-mail:wblitterswijk@hotmail.com.

Rommel en boeken. Op de GZB verkoopdag zal evenals vorig jaar een rommelmarkt en boekenverkoping plaatsvinden. De rommel en boeken kunnen vanaf 15 april 2013 elke maandagavond van 18.30 - 19.30 uur worden ingeleverd bij de familie Van Nes, Lagendijk 78. Voor ouderen is er de mogelijkheid om de rommel op te laten halen. Hiervoor kunt u contact opnemen met Esther Huijser (415225).

kinderkleding-260x220

Op 13 april is de kinderkledingbeurs van 10 -12 uur in gebouw Obadja!

U kunt nog kinderkleding inleveren bij de dames Judith Van den Hoek (kerkweg 73, tel 421500) of Barbara Lagendijk (Willemsstraat 208A, 430828).

Ook speelgoed is van harte welkom!

handvol koren 2013Een dagelijks moment van bezinning, voor jong en oud - prijs € 9,70

Dit Bijbels dagboek is een uitgave ten behoeve van de GZB, zendingsorganisatie binnen de Protestantse Kerk in Nederland. Elke dag biedt twee overdenkingen: één die zich prima leent voor persoonlijke bezinning of overdenking in gezinsverband en één voor jongeren. Aan het dagboek is meegewerkt door predikanten, zendingswerkers en mensen die bij jongerenwerk betrokken zijn. Elke schrijver stelde overdenkingen samen voor twee weken naar aanleiding van een Bijbelgedeelte of thema.

Een mooi aspect is dat u met de aanschaf van het dagboek ook bijdraagt aan het zendingswerk van de GZB. Per boekje gaat er € 7,00 naar dit goede doel.

Heeft u interesse? Een handvol koren 2013 is te bestellen bij de zendingscommissie (Janet van der Wal), tel. 0180-435853, e-mail: Janetput@hotmail.com

flyerkinderkledingbeurs 6 oktVoor onze aanstaande kinderkledingbeurs zijn wij op zoek naar kinderkleding. Heeft u kleding van uw kinderen wat te klein is of niet gedragen wordt? Wij kunnen dit goed gebruiken. Ook speelgoed is van harte welkom.

De kinderkledingbeurs, die bestemd is voor de GZB, is zaterdag 6 oktober van 10.00 -12.00 uur in gebouw Obadja.

Inleveren kan bij Barbara Lagendijk, Willemstraat 208a, tel.430828 of Judith v.d. Hoek, Kerkweg 73, tel. 421500.

 

 

keulen

 

Zaterdag 15 september a.s. dan is het zover. Aan het programma van de excursie naar Keulen wordt de laatste hand gelegd en zodra dit klaar is, wordt dit  thuis bezorgd bij hen die zich voor deze dag hebben ingeschreven.

 

Naar het zich laat aanzien, zal dit zijn in week 36. Met vriendelijke groet, Teus Westeneng

rommelmarktVoor de rommelmarkt van de GZB dag op 2 juni is er inmiddels heel veel 'koopwaar' gebracht. Bedankt, we zijn er erg blij mee!

Het is inmiddels echter zoveel, dat onze opslagruimtes vol zijn. De mogelijkheid om spullen in te leveren op maandagavond, komt daarom per direct te vervallen. Hebt u nog rommel voor ons, wilt u dan zo vriendelijk zijn dit op vrijdagavond 1 juni tussen 19.00 uur en 19.30 uur naar gebouw Obadja te brengen?

GZB-gemeentedag-brocantenOp de GZB gemeentedag op 2 juni zullen dit jaar o.a. een aantal pronkstukken ' tante brocante' collectie worden geveild. Op deze spullen kunt u nu al uw bod uitbrengen. Bekijk de collectie op de GZB gemeentedag pagina.

 

 

{iframe width="100%" height="3050" scrolling="no" frameborder="0" }https://sites.google.com/site/gzbgemeentedag/{/iframe}

keulen

Dit keer niet naar Parijs, noch naar Lille, maar naar Keulen.

Keulen ligt op ongeveer 225 km vanaf Ridderkerk, dus even ver als Lille. Wij bezoeken de kathedraal, beklimmen de toren en maken een stads-/fotowandeling. De stad heeft veel geleden onder de Tweede Wereldoorlog maar er is de laatste tientallen jaren veel gerestaureerd. Na de stadswandeling kun je één van de musea bezoeken, of een rondleiding meemaken in het gebouw van 4711( Eau de Cologne) of in een bierhuis. Keulen heeft ook een uitgebreid winkelgebied. Het vertrek uit Ridderkerk stellen wij voor om 06.00 uur en de terugkomst om ongeveer 21.30 uur. De kosten zijn € 35,-- pp, Wat wij overhouden besteden wij aan het zendingsechtpaar Nijland dat is uitgezonden voor de GZB naar Peru.

Inschrijving kan plaatsvinden tijdens de Zendingsmarkt op zaterdag 2 juni a.s. tussen 10.00 en 12.00 uur na betaling van de reissom en met vermelding van persoonlijke gegevens. Teruggave van de reissom kan alleen als een vervanger is gevonden.

Met vriendelijke groet, Dio Sofronas & Teus Westeneng

Beste jongelui,

 

Ook dit jaar is er weer een sponsor-zwemslag. We hopen dat jullie enthousiast zijn zodat het een daverend succes wordt.

Aarzel niet, maar doe mee!

 

Wanneer       :           DV zaterdag 17 maart 2012

Waar             :           Zwembad “De Fakkel“

Tijdstip         :           van 14.00 uur tot 16.00 uur

 

Deelnemers aanwezig om 13.45 uur!!

 

De opbrengst is bestemd voor het project dat we al een aantal jaren met zijn allen ondersteunen : het werk dat de familie Nijland in Peru doet.

 

Iedereen die mee wil doen, moet één of meer sponsors zoeken. De bedoeling is dat de sponsor een bedrag per gezwommen baan (1 baan is 25 meter) betaalt, een vast bedrag in één keer mag natuurlijk ook.

Spreek het bedrag goed af en vul het in op de intekenlijsten. Vier personen “turven” het aantal gezwommen banen en vullen het aantal in op de intekenlijsten. Deze krijg je na afloop van het zwemmen weer terug, zodat je de verdiende gelden bij de sponsors kunt ophalen.

Ook dit jaar willen we het tweede gedeelte van het zwemfestijn iets anders doen! Na een uur wordt het zwembad veranderd in een speeltuin op water zodat je dan op een wat meer speelse manier in het water kunt ontspannen.

De allerkleinsten zijn ook van harte welkom. Zij kunnen zich uitleven in de twee pierebaden. Zij kunnen dus voor vaste bedragen gesponsord worden.

 

Tot en met zaterdag 7 april, kun je het door jou opgehaalde sponsorgeld overmaken op het bankrekeningnummer van de GZB-commissie op bankrekeningnummer: 35.54.08.295 tnv

W. Blitterswijk inzake GZB of contant inleveren bij:

 

W. Blitterswijk Couperusstraat 8                 tel. 429924

W.C. de Snoo Koninginneweg 259            tel. 421941

 

Voor eventuele vragen kun je bij de commissieleden terecht.

 

We rekenen op jullie inzet, dus doe je best!! Tot kijk in “De Fakkel”

 

Ouders,

Wilt u erop toezien dat het geld dat door de sponsors is toegezegd daadwerkelijk wordt opgehaald!!!

 

De G.Z.B.-commissie van de wijkgemeente Singelkerk


Je kunt hier de volgende bestanden downloaden;

1. Brief over de sponsorzwemslag

2. Intekenlijst sponsors

kledingbeursKom zaterdag 1 oktober van 10-12 uur ook naar de beregezellige kinderkleding- en speelgoedbeurs in gebouw Obadja en profiteer van superscherpe aanbiedingen. Wij verkopen goede, leuke, mooie en schone kinderkleding voor een heel aantrekkelijke prijs.

Fakkel-Ridderkerk_1

Zaterdag 12 maart is er in zwembad de Fakkel weer de jaarlijkse sponsorzwemslag.

De opbrengst is bestemd voor het project dat we al een aantal jaren met zijn allen ondersteunen : het werk dat de familie Nijland in Peru doet.

Iedereen die mee wil doen, moet één of meer sponsors zoeken. De bedoeling is dat de sponsor een bedrag per gezwommen baan (1 baan is 25 meter) betaalt, een vast bedrag in één keer mag natuurlijk ook.

De intekenlijst voor de sponsorzwemslag is te downloaden onder downloads of via deze link:

####