Singelkerk achterzijde01Open Monumentendag

thema: Boeren, burgers en buitenlui

In het weekend van 9 en 10 September 2017 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om (met name) gebouwen te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt. Gebouwen die historie uitademen. Die ooit zijn gebouwd naar behoefte of met een speciale bedoeling en waar de tijd sindsdien doorheen is gegaan. Soms volledig gerenoveerd en van binnen naar eigen smaak aangepast, maar soms ook in originele staat bewaard.

De oude Singelkerk is zo’n gebouw dat zorgvuldig in originele staat is bewaard. Het is door de eeuwen heen hèt beeld van het oude Ridderkerk geweest en toch ook wel gebleven. Wie kent niet de imposant hoge toren en de smalle gracht om de kerk heen? Het ademt rust in een, met woningen en gebouwen omsloten plek in het oude deel van Ridderkerk. En dat vlak naast het drukke centrum aan de overkant van de weg. Wie er op let, tijdens het langslopen over de Kerksingel, merkt het. Het is er eigenlijk altijd rustig. De Singelkerk is zo’n gebouw waar je in gedachten verzonken naar kan staren en vervolgens de tijd vergeet.

Het thema voor dit jaar is: boeren, burgers en buitenlui. De Singelkerk heeft deze doelgroepen door alle tijden heen mogen verwelkomen en doet dat nog steeds graag. De Singelkerk is vaak alleen op zondag open ivm de erediensten, maar speciaal voor Open Monumentendag willen we de kerkdeuren open zetten en u ook op zaterdag 9 September welkom heten in de Singelkerk.

De Singelkerk is op zaterdag 9 September geopend vanaf 11:00 t/m 16:00.

We hopen van harte u op deze dag te mogen begroeten.